Bluetooth і wi-fi, як помічники хакерів

0
410

Люди в своїй більшості вкрай неуважні і люблять «халяву». І перше, і друге якість є прямий шлях до неприємностей, масштаб який безпосередньо залежить від ступеня неуважність та безпечність. Абсолютно дивно, що навіть дорослі і поважні люди ніяк не хочуть розуміти, що в світі, де за все потрібно платити, альтруїсти зустрічаються вкрай рідко.

Так, приходячи в затишне кафе, багато хто прагне заощадити мобільний трафік і користуються безкоштовною мережею wi-fi, яка організована закладом для клієнтів. По-людськи це зрозуміло, але з точки зору безпеки даних, такий підхід дуже суперечливий. Справа в тому, що досвідчені хакери зламують такі публічні мережі за дві секунди.

Безкоштовний wi-fi, як той самий сир в мишоловці. Наважуючись натиснути кнопку «Підключитися», потрібно тверезо розуміти, що тим самим він дає всім бажаючим підключитися до його пристрою. Часто на дисплей виводиться відповідне попередження, але зупиняє воно вкрай рідко. Всі думають, що з ними не може трапитися нічого поганого.

Bluetooth і wi-fi, як помічники хакерів

Проте, є такі ситуації, коли без публічного wi-fi не обійтися. Якщо ви підключені до такої мережі, то будьте обережні — ні в якому разі не вводьте дані від банківських карток, щоб не залишитися без усіх своїх заощаджень. В ідеалі відразу після сеансу слід виконати відповідні маніпуляції з пристроєм, щоб воно «забуло» мережу.

Не менш небезпечним є і постійно включена передача даних по протоколу Bluetooth. Люди, які слухають в громадських місцях музику через бездротові навушники, є потенційними жертвами хакерів. Зловмисники можуть підключитися непомітно до телефону і розмістити на ньому вірус, викрасти дані і навіть паралізувати роботу пристрою.

НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ