5500 км за 2 години: Boeing представив проект надзвукового пасажирського літака

0
1313

Сьогодні політ з Лондона в Нью-Йорк займає близько 8 годин. Але в Boeing запевняють, що цей час можна скоротити в чотири рази.

Американський авіабудівний концерн Boeing представив концепт надзвукового літака. Його перший політ може відбутися через 20-30 років.

«Ми дуже раді можливості використання надзвукових технологій, які зроблять пересування по світу швидше, ніж будь-коли раніше», — заявив Кевін Боукатт, старший технічний фахівець Boeing.

У січні цього року Boeing представив проект ще одного надзвукового літака, який може в п’ять разів перевищити швидкість звуку і опинитися в будь-якій точці світу максимум за три години. Правда, ця ця модель призначена виключно для військового застосування: розвідки, спостереження або нанесення ударів.

Новий же концепт можна буде використовувати як у військових, так і в комерційних цілях, тобто для перевезення пасажирів. Літак виконаний за схемою нізкоплана (крило проходить через нижню половину фюзеляжу), має витягнуті загострені носову і хвостову частини, а також трикутні крила.

За словами Боукатта, при розробці концепту нового літального апарату були використані напрацювання Boeing в області надзвукового польоту за останні 60 років. Компанія почала свій шлях в цьому напрямку ще в 1956 році.

Швидкість нового літака буде дорівнює п’яти числах Маха (6,2 тис. Км / год), а здійснювати рейси він буде на висоті до 28,9 тис. Метрів. Всі ці суперхарактеристиками дозволять новому Boeing виконувати трансатлантичні перельоти всього за дві години.

vokrugsveta.ua

НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ

БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ